Over Thiekon

Het bedrijf

Al ruim 40 jaar zijn wij uw adres voor staalconstructie en/of verzinken. Daar zijn wij dan ook zeer trots op!
Met plezier verzorgen wij uw order, van de tekentafel tot aan montage, aan u de keuze of u het wil laten verzinken of poedercoaten. Bij ons kunt u van hele constructies tot aan halffabricaten terecht. Wij streven ernaar om door totaalleverancier van (verzinkt) staal, onze status als toonaangevende leverancier op het gebied van staalwerk en oppervlakte behandeling te verbeteren en te laten groeien. 

Het bedrijf staat voor kwaliteit met Brabantse gezelligheid. Veel van onze medewerkers werken al vele jaren bij Thiekon en dat waarderen wij ook zeer. Vooral omdat dit dezer dagen gering voorkomt, is dat dan ook iets wat duidelijk benoemd mag worden. Daarnaast hebben wij als enige bedrijf in Nederland een eigen verzinkerij. Hier is toendertijd bewust voor gekozen om zo de lijnen kort te houden. Dit alles is tot stand gekomen onder leiding van de eigenaresse, Paulette Klei-Klinkers. U leest het goed, bij Thiekon Constructie staat er een vrouw aan het hoofd! 

Tevens zijn wij aangesloten bij S.B.B., als een erkend leerbedrijf voor iedereen die het prachtige vak wil leren. Kijk bij ‘Vacatures‘ voor het aanbod aan stages. 

M.V.O.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedereen een kans heeft op de arbeidsmarkt, waardoor wij bewust mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleiden en in dienst nemen. Zo krijgt iedereen een gelijke kans.

Niet alleen het personeel een kans geven is van belang voor ons, ook het milieu. Eén van de meest impact hebbende, is toch wel het verzinken. Door staal te laten verzinken, wordt de levensduur van staal verlengd, waardoor vervanging bijna niet nodig is. Daarbij verzinken wij op de Thiekon manier, waarmee zink wordt bespaard maar niet de kwaliteit. Verzinkt staal is trouwens ook makkelijk weer te ontzinken en te recyclen. 

Daarnaast volgen wij de M.J.A., de meerjarenafspraken, voor energievermindering. Deze afspraken geven aan dat wij ervoor gaan om jaarlijks 1,5-2% minder energie te verbruiken. Tevens worden er ook stappen ondernomen om het bedrijf stap voor stap milieuvriendelijker te maken. Wij gaan bijvoorbeeld zuinig om met grondstoffen en recyclen de grondstoffen waar het kan. Zo gebruiken wij vaten waar eerst vruchtensappen of dergelijke in hebben gezeten. Daarbij zijn alle voertuigen voor intern transport elektrisch, geen enkele dieselheftruck is bij ons te vinden. 

Voor meer informatie over wat Thiekon voor u kan betekenen, raden wij u aan om de website helemaal te bekijken. Voor meer informatie over hoe het bedrijf is ontstaan, bekijk dan de pagina ‘Historie‘, hierin wordt het verhaal van Thiekon uitgelegd.

Thiekon Constructie BV