Historie

1970 De oprichting

Jan de Koning begint in een loods achter zijn woning een kleine constructiewerkplaats. 

1973 De Koning Constructie

in 1973 krijgt het bedrijf de naam ‘De Koning Constructie’. Hiermee is het grondwerk gelegd voor het huidige bedrijf.

1975 Verzinkerij Rijen

De Koning Constructie groeide zo veel, dat er een verhuizing plaats moest vinden. Doordat de loods niet groot genoeg meer was, verhuisde het bedrijf naar de Nijverheidslaan in Rijen. 

Door de verhuizing en daarmee extra ruimte op het terrein, werd er een verzinkerij gebouwd. Op 9 maart 1978 werd Verzinkerij Rijen opgericht. 

In de jaren die volgen, richt het bedrijf zich hoofdzakelijk op thermisch verzinkte gootbeugels. In de jaren ’70 en ’80 groeit het bedrijf uit tot een bedrijf met ongeveer 15 werknemers.

1988 De overname

In 1988 besluit Jan de Koning zijn bedrijf te verkopen wegens gebrek aan opvolging. Het bedrijf wordt overgekocht door Thielco, uit Reuver, onder leiding van Jan Klinkers. 

 

1992 De naamsverandering

Naar aanleiding van de overname, ondergaat De Koning Constructie een naamsverandering. De eigenaar, Jan Klinkers, besluit de oude naam eer aan te doen en maakt een samenstelling van beide namen. Thielco en de Koning vormen samen de huidige naam; Thiekon. 

Tevens vond er een totale verbouwing plaats van de verzinkerij, waarbij ook het zinkbad vergroot wordt tot 4,5m en er een gesloten beitserij wordt geplaatst. 

in de jaren daarop volgend, werd ook het productassortiment vergroot naar niet alleen kleinconstructie, zoals beugels en ankers, maar ook grotere en dragende delen, zoals liggers, kolommen en portalen, werden ver- en bewerkt. In kleine hoeveelheden werden ook trappen en hekwerken gemaakt.

1994 Een nieuwe koers

Jan Klinkers verkoopt Thiekon Constructie aan zijn jongste dochter, Paulette. 

1996 Een grotere tuin

Achter het terrein van Thiekon aan de Nijverheidslaan, was een tuinmeubelzaak die hun terrein verkocht. Thiekon heeft hierop dit buurterrein gekocht, waarmee het totale terrein werd verdubbeld. Hiermee ontstond er een verbinding met de achterliggende straat, de Haansbergseweg.

1997 Kleine aanpassingen

Door de verbinding met twee straten, werd er het één en ander aangepast om alle logistiek zo efficiënt mogelijk te laten plaatsvinden. Het kantoor werd verplaatst naar de Haansbergseweg, inclusief het postadres, en de levering bleef aan de Nijverheidslaan.

in de jaren erop volgt een redelijke groei, o.a.qua activiteiten zoals het lassen. Hierdoor groeit het aantal werknemers naar rond de 75 werknemers in totaal.

2009 Investeren in de mens

Tijdens de bouwcrisis werd het rustiger op de werkvloer, waardoor er tijd vrij kwam. Deze extra tijd werd benut door te investeren in de kennis van het personeel, door middel van extra trainingen en certificaten, en te werken aan de kwaliteitsnormen. Hierop werd dan ook het keurmerk voor veilig werken behaald, VCA. 

2011/2013 Nog meer!

Steeds meer certificaten werden behaald! Zoals NEN-EN1090, wat betekent dat wij volgens de wettelijke eisen leveren, en een ander certificaat; KOMO.

Trots laten wij ook zien dat Thiekon KOMO gecertificeerd is. Het was een lastig proces, maar het helemaal waard. Met deze certificering zijn al onze klanten gegarandeerd van de beste kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast hebben we hiermee ons certificaat voor het lassen van betonstaal. 

Voor meer informatie hierover, zie de pagina over al onze certificaten

2018 Echt klasse!

In 2018 hebben wij ons NEN-EN1090 certificaat gepromoveerd van executieklasse 2 naar executieklasse 4! Dit is het hoogste niveau wat behaald kan worden en waarmee wij alles kunnen en mogen produceren op het gebied van staal. Hiermee zijn wij één van de vier bedrijven in Nederland die dit niveau hebben behaald. Daar zijn wij zeker trots op!

Het heden

Alle kennis en vakmanschap binnen het bedrijf zijn in de loop van de jaren uitgegroeid tot het totaalpakket van constructie- tot zichtwerk, zoals trappen, bordessen en luifels.

Tevens werken wij, behalve woningen, ook aan rail/infra en utiliteitsbouw. Daarnaast leveren wij ook naar het buitenland, zoals België en het Verenigd Koninkrijk. 

Thiekon Constructie BV